Holistische behandelmethodes

Reiki

Reiki, wat universele levensenergie betekent, is een holistische behandelmethode waarbij ik werk met zachte handoplegging. De helende energie stimuleert op een krachtige manier jouw zelfhelende vermogen op alle vijf de holistische niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Je hoeft hiervoor niet te geloven in reiki, de energie werkt vanzelf daar waar het nodig is. Wat je niet meer nodig hebt laat je los en jouw energie kan weer vrijer gaan stromen. 

Bij een eerste behandeling bespreken we kort jouw aanleiding voor een behandeling en wat ik voor je kan betekenen. Met je kleding aan ga je op de behandeltafel liggen, eventueel met een dekentje en hier en daar ondersteund met kussens. Je kunt ook op een stoel zitten als dat prettiger voor je is. Soms gebruik ik er edelstenen bij om de behandeling wat extra kracht bij te zetten. De behandeling zelf duurt ongeveer een uur en verloopt in principe in stilte, maar als je de behoefte voelt om te praten is dat ook goed. Tijdens een behandeling kan er van alles gebeuren: gedachten, herinneringen, emoties of heldere inzichten komen boven of je valt in slaap. Na de behandeling is er ruimte om even na te praten.

Holistische ontspanningsmassage

Een massage werkt ontspannend en aardend. Je laat spanningen los waardoor je jouw energie weer kunt voelen stromen, er rust en ruimte kan ontstaan voor nieuwe ideeën, je je meer in balans voelt. Vaak gebruik ik etherische olieën voor een nog meer diepgaande en heilzame werking van de massage.

Zit je veel in je hoofd en denk je veel aan dingen die gebeurd zijn, pieker je over de toekomst? Door de aanraking van een ontspanningsmassage gaat je aandacht gemakkelijker naar het nu en naar je lichaam: je gaat meer voelen in plaats van denken. De massage heeft een doordachte opbouw, maar ik gebruik ook mijn intuïtie, waardoor de massage op jou wordt afgestemd.